Bestemming
Wales
Bestemming

Wales


De vlucht duurt maar een uur, dan ben je geland op Cardiff airport. Daar staat een knappe auto voor je klaar, je gooit je tassen achterin, je start de motor, geeft elkaar een knipoog en daar begint een road trip door Wales die je nooit meer zult vergeten.

Na een uurtje begint het landschap te veranderen en dient het Nationale Park Brecon Beacons zich aan. Hier met de auto doorheen rijden is al een avontuur, maar je kunt natuurlijk ook eindeloze wandelingen maken en zelfs vanuit een luchtballon genieten van het mooie landschap.

Onze tocht voert naar een klassiek Brits bolwerk op het platteland, Llandgoed Hall. Dit landhuis van de befaamde familie en firma Laura Ashley is omgetoverd tot een hotel. Vanaf het moment dat je met de auto het grind van de oprijlaan oprijdt en je de eerste schreden over de drempel hebt gezet, weet je: nothing can be more British.

Van glooiende heuvels tot ruige bergen, van high-tea tot sea-safari.

Verfijnde stofffen, prachtige serviezen, een oude Steinway, semi achteloos weggezet in de hal, fluisterende gasten, je zou er verlegen van raken. Hier een high tea doen is een uitdaging. Kijk maar naar de aflevering, het gaat bij ons ternauwernood goed.

Van het chique plattelandsleven gaat het vervolgens naar het wat stevigere werk. Monster aan bij Seatrust in Fishguard en ga met een speedboat de ruige zee op. Bruinvissen, dolfijnen, zeehonden, bijzondere vogels, als je geluk hebt spot je er een paar, maar alleen al met een rubberboot langs de cliffs scheuren is meer dan de moeite waard.

Van Fishguard naar het zuiden zijn er prachtige kleine weggetjes die je langs de kust of door het binnenland leiden.Langs de hele kustlijn van Wales loopt het Pembrokeshire Coast Path waar je letterlijk eindeloos kunt wandelen want het pad is 1340 km lang. Pembrokeshire heeft een van de mooiste kustlijnen ter wereld en de stranden zijn prachtig. Wij bezochten ook een training van schaapshonden en kwamen erachter dat hier talent bij komt kijken. Zowel van de hond als van degene die de commando’s geeft..

Stop voor fish and chips in de prachtige kustplaats Tenby en breng de nacht door in Laugharne. In dit dromerige plaatsje staat het huis waar schrijver Dylan Thomas woonde en werkte en kun je logeren boven de pub waar hij zijn pints dronk. Wil je meer van Dylan Thomas weten ga dan naar Swansea waar zijn geboortehuis staat. Het pand is helemaal gerestaureerd en minutieus in de staat teruggebracht waarin het verkeerde toen Thomas er leefde. En je kunt hier zelfs logeren!  Daarmee is de road trip door Wales ten einde en ben je in een uurtje weer terug op Schiphol.

 

Reisfacts over Wales
April t/m Okt.
Euro
Nee
Nee
Engels
Zeeklimaat
Volg ons
#romancingtheglobe