Bestemming
Belize
Bestemming

Belize


Je hebt soms van die romantische bestemmingen die je liever voor jezelf houdt. Honeymooners, stop met zoeken!

Belize is een zeldzame parel in Midden-Amerika. Begrensd door Guatemala in het westen en de warme Caraïbische Zee in het oosten, is het een mix van eeuwenoude Maya cultuur, Afrikaanse roots en pure Caraïbische relax. Dit komt allemaal samen op een oppervlakte, de helft van Nederland maar met een inwonertal gelijk aan dat van de stad Utrecht. Rust en ruimte! Prachtige jungle in het binnenland met talloze verborgen Mayatempels, bergen, watervallen en sinaasappelplantages. Voor de kust het op één na grootste barrière rif ter wereld, met een adembenemende onderwaterwereld en eindeloos veel onbewoonde koraaleilndjes, voor jou alleen. Maak je klaar voor het grote genieten! Nadat je geland bent in Belize City rijd je de stad uit en zul je de rest van de trip denken dat het zondag is. Na een korte rit richting jungle ligt daar een motorbootje klaar en volgt een heerlijke tocht over de rivier naar het eerste resort middenin de wildernis: Lamanai Outpost Lodge. Daar ligt achter deze lodge, tussen de bomen die bevolkt worden door brulapen, een tweeduizend jaar oude Maya tempel, helemaal verlaten. Met een beetje geluk ben je de enige om hem te beklimmen en zie je vanaf de top samen de zon ondergaan.

De Caraïben op z’n best, can you share a secret?

Lamanai Outpost Lodge vormt de uitvalsbasis voor trekkings door de jungle met je eigen gids, of ‘s nachts mee met de rangers het water op met de propellorboot, op zoek naar krokodillen. Een uurtje daar vandaan heb je ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een van de vele Mennonietengemeenschappen die het land rijk is. Alsof je 150 jaar teruggaat in de tijd: de vriendelijke bewoners leven hier zonder electriciteit en motorisch aangedreven machines in hun eigen aardse paradijs. In het hele binnenland zijn allerlei lodges en resorts te vinden van waaruit waar je dergelijke avonturen kunt ondernemen. Vaak ook te paard of met de mountain bike. Op die manier ontdekten wij onze privé waterval!

Nog zo’n aspect dat het rondreizen in Belize zo gaaf maakt is de mogelijkheid om je met 12 persoons vliegtuigjes door het land te verplaatsen. Met name aan de kust, waar dit de snelste manier is om de talloze eilanden met elkaar te verbinden, fungeert dit als een soort busdienst. Spectaculair, zelden hebben we zo van een ‘busrit’ genoten. Na de avonturen op het land is het is het tijd om je over te geven aan de eindeloze azuurblauwe wereld van de Caraïbische zee met zijn ontelbare, meestal onbewoonde koraaleilandjes. Het op één na langste barrièrerif ter wereld biedt onbegrensde mogelijkheden voor duikers, snorkelaars, hengelaars en tortelaars. Van duiken bij het beroemde Blue Hole tot zwemmen met zusterhaaien. Van snorkelen langs een afgelegen stuk koraal tot het vangen van je eigen visje en die roosteren op een verlaten strandje. Van verblijven op een eilandje met maar één resort en een paar hutten, tot je complete privé eiland. Eindeloos genieten, dat is Belize.

Reisfacts over Belize
Februari t/m April
Belizaanse dollar
Ja
Ja
Engels
Tropisch
Volg ons
#romancingtheglobe