Bestemming
Capri
Bestemming

Capri


‘Lente op Capri- de mooiste tijd van het jaar om elkaar eens goed in de watten te leggen op deze legendarische rotspartij in de Middellandse Zee.

Van de Romeinse keizer Tiberius tot filmster Leonardo di Caprio, dit eiland is al eeuwen het toevluchtsoord van de groten der aarde. Vergaap je aan de 2000 jaar oude geschiedenis, zie Julia Roberts langs crossen op een scooter. Doe gek, boek voor een nacht het mooiste hotel van het eiland, JK Place en waan jezelf ook een ster. ’s Avonds een gewone pizza eten? Dat kan op loopafstand van je hotel. Hier wordt het dak boven het terras waar je zit te eten gevormd door tientallen citroenbomen. De honderden geurige citroenen hangen als lampionnen boven je hoofd.

Laat je rondrijden in een klassieke cabriolet limousine, huur een bootje met schipper en laat je afzetten bij het restaurant aan het water van het Capri Palace Hotel voor een lunch met verse oesters.

Een paar dagen Dolce Vita op Capri. Waan jezelf een ster.

Neem de boot naar Ravello, op drie kwartier varen van Capri, aan de schitterende Amalfi kust en betreed één van de mooiste moestuinen ter wereld voor een kookles van Mama Agata. In de jaren 60, als 14 jarig meisje, kookte zij al voor de sterren van toen, Humphrey Bogart, Britt Eckland, Jacky Kennedy, Frank Sinatra. Filmsterren van nu weten haar nog steeds te vinden, Pierce Brosnan knoopte daar ook niet lang geleden zijn schortje voor. Volg hun voorbeeld en besluit deze paar dagen Dolce Vita met een zelfgemaakte ‘pollo limoncello’, genietend van het adembenemende uitzicht. Con Amore!

 

Reisfacts over Capri
Juni t/m Aug
Euro
Nee
Nee
Italiaans
Mediterraans
Volg ons
#romancingtheglobe