Bestemming
Oman
Bestemming

Oman


In het wild kamperen, ‘dune bashing’ en het wonder van de groene schildpad. 

Onder de bezielende leiding van Sultan Qaboos bin Said Al Said is Oman een veilig, vredig en open land in een turbulente regio. Het is er bovendien heel erg mooi en het ruikt er naar zachte wierook. Begin in hoofdstad Muscat en neem als je kunt een nachtje Chedi. Gelegen aan de kust is dit hotel gebouwd als een oase. De smaakvolle kamers en suites liggen verspreid in een prachtig vormgegeven tuin vol dadelpalmen. Trek een baantje in het 100 meter lange zwembad en geniet van het diner in het paviljoen met uitzicht op zee. Wil je het helemaal dol maken vaar dan tegen de avond uit met de catamaran van het resort voor een glas champagne terwijl je samen geniet van de zonsondergang.

Al zolang de sultan de scepter zwaait over dit islamitische land heeft hij zijn vizier gericht op vooruitgang. Dat betekent in zijn geval een open blik naar de wereld en enorme investeringen in gezondheidszorg, infrastructuur en vooral ook scholing. Juist meisjes krijgen de kans om zich te ontwikkelen. Op de grootste universiteit van het land is 65% van de studenten vrouw. Bovendien is hij een man die zijn onderdanen graag kennis laat nemen van de Westerse kunsten en heeft hij een officieel operagebouw laten neerzetten, geïnspireerd op de klassieke Opéra in Parijs. Eens per jaar trekt hij met tenten het hele land door en ontvangt hij in dorpen mensen die een dringende oplossing van een probleem behoeven.

Oman-web

Op avontuur in verassend Oman.

Als de sultan zijn jawoord geeft is het daarna vaak zomaar in een paar dagen geregeld. Zou dit alles deel kunnen zijn van de reden dat je in Oman zoveel vriendelijke en tevreden mensen tegenkomt? Zo mag je ook overal in het land vrij kamperen. Dat kun je met je eigen tentje doen maar ook, zoals wij hebben gedaan, verzorgd door een organisatie die dat allemaal fantastisch voor je regelt. Per jeep kom je door mooie oude dorpjes, stop je voor een picnic in sappige wadi ’s en rijd je door ontzagwekkende bergen, om ’s avonds aan te komen bij een mooie tent die speciaal voor jou is opgezet, midden in de ruige natuur. Geen andere gasten, alleen jij en je geliefde en een man of vier die op de achtergrond zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Je dineert samen onder de sterren en de volgende morgen staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Op deze manier zijn wij vanuit het gebergte ook de woestijn ingetrokken waar we ’s avonds weer een heel nieuw kampement aantroffen. Vergeet hier overigens niet een rondje ‘dune bashing’ te doen; op volle snelheid met een terreinwagen de woestijnduinen afsurfen. Het is een favoriete hobby van de Omani, nice!

Je kunt deze vakantie niet eindigen zonder een excursie naar Ras al Jinz, een reeks beschermde stranden waar het hele jaar door grote groene schildpadden ’s nachts aan land komen om hun eieren te leggen. Tegelijkertijd komen op andere plekken op het strand ook eieren uit en zie je de hulpeloze creatuurtjes hun natuur volgen en richting zee krabbelen. Bij zonsopgang samen zo’n prehistorisch wonder meemaken is niet te beschrijven. Oman, wat een verrassing!

 

Reisfacts over Oman
Nov. t/m April
Omani Rial
Aanbevolen
Ja
Arabisch & Engels
Woestijn
Volg ons
#romancingtheglobe