Bestemming
Vietnam
Bestemming

Vietnam


Als je iets meer tijd hebt en een bijzondere bestemming zoekt, neem elkaar dan mee naar Vietnam.  Een tocht van Noord naar Zuid is natuurlijk het summum maar als je zoals wij maar een weekje hebt dan kun je het ook beperken tot Ho Chi Min Stad en de Con Dao eilandengroep, daar niet ver vandaan.

Laveer tussen de 4 miljoen scooters door in bruisend Ho Chi Min Stad, dat ook nog steeds Saigon genoemd wordt, en ontdek waarom het vroeger de naam Parijs van de Oriënt droeg. Veel overblijfselen uit de Franse tijd vind je nog terug, zoals het door Gustav Eiffel ontworpen Centraal Station en zelfs de Notre Dame, gebouwd van stenen die destijds ook werkelijk uit Frankrijk hier naartoe waren verscheept. Voor een café au lait en een croissant kun je hier ook nog steeds terecht en sommige straatjes hebben nog hun Franse naam. Wie Vietnam bezoekt kan niet om de oorlogsgeschiedenis heen en een bezoek aan het War Remnant Museum mag je dan ook niet vergeten. Wij bezochten het met Tricia, de kleermaakster waar Erik een overhemd liet maken. Mocht je in de gelegenheid zijn, zij en haar zuster Verona zijn goed en snel en maken binnen no time een op maat gemaakt overhemd of ander kledingstuk. Terwijl je daarop wacht bezoek je de grootste markt van de stad, bekijk je een tempel, ga je heerlijk lunchen of kun je shoppen tot je erbij neervalt. Van kleine, typisch Vietnamese winkeltjes tot de internationale grote merken, alles is hier te vinden.

’s Avonds sluit je het bezoek aan Ho Chi Min Stad af met een cocktail in de Chill Sky Bar met een geweldig uitzicht over de stad.

Vietnam-web

Een fantastische combinatie: op verkenning op het paradijselijke Con Dao en een paar dagen in het bruisende Ho Chi Min stad!

De volgende dag pak je samen het vliegtuig voor een korte vlucht naar de Con Dao eilanden. Wat zul je hier genieten als je je intrek neemt in een van de weinige hotels op het door toerisme nog nauwelijks aangetaste eiland Con Son. Six Senses Resort, gelegen aan een paradijselijk stuk strand, zal al je zintuigen strelen. Wij gingen met Ngam, de chef van het restaurant, ’s ochtends vroeg mee naar de groentemarkt en naar de haven om verse vis te scoren. De vissersboten die binnenlopen met hun vangst, de bedrijvigheid, de kleuren, de sfeer, hier kijk je urenlang je ogen uit. Je kunt ook een scooter huren en zo het mooie eiland verkennen.

Beklim de eindeloze trappen van de tempel en word beloond met een panorama waar je U tegen zegt, geniet van de vijvers met lotusbloemen, het nationale symbool. Per boot kun je ook de overige onbewoonde eilanden in de buurt bezoeken. Dit natuurreservaat is nog volledig maagdelijk en als je houdt van picknicks op verlaten strandjes dan moet je hier zijn. Je kunt hier ook fantastisch duiken en snorkelen.

Dit vredige Con Dao kent helaas ook een beladen verleden dat te bezichtigen is in de voormalige gevangenissen die nu als museum zijn ingericht. De beruchte Tiger Cages bezorgden dit stuk paradijs in die tijd de naam Devil’s Island. De Vietnamezen zelf hebben het verleden een plek gegeven en houden hun blik gericht op de toekomst. Die toekomst ziet er gelukkig stralend uit en daar gaan deze twee reizigers nog veel van genieten. Tot snel, Con Dao!

Reisfacts over Vietnam
Dec. t/m April
Dong
Aanbevolen
Ja
Vietnamees
Tropisch
Volg ons
#romancingtheglobe